REGULAMENT

• ÎNAINTE de a va înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale!
• Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.
• Organizatorul “Sport.Natura” este o asociatie nonprofit, fară activitate economică, fără scop comercial/lucrativ și fară angajați, iar concursul Semimaraton Curtea Domneasca nu este un produs sau serviciu oferit contracost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a carei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum și datorită pasiunii noastre pentru mișcarea în natură, a muncii în afara joburilor permanente și a dedicației voluntarilor noștri.

REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Semimaraton Curtea Domneasca  este o competiție outdoor care se desfășoară parcurgand in alergare 2 trasee în orașul Piatra Neamt și în zona de pădure dintre orasul Piatra Neamt si zonele deluroase Cozla si Cârlomanu.


Trasee:  

- Traseul de semimaraton (21km/740 m diferență de nivel pozitivă) se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Piatra Neamt. Traseul va fi semnalizat cu banda de atenționare și/sau indicatoare, iar  schimbările de direcție vor fi semnalizate cu ajutorul voluntarilor si responsabililor de traseu.   .
Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore 30 minute.

 - Traseul de cros ( 11 km/ 460 m diferenta de nivel pozitivă) este varianta mai scurtă a evenimentului Semimaraton Curtea Domnească
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore 30 minute

Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescatoare a numărului lor.

    
Cine participă?  

- Cursele de Semimaraton și Cros sunt destinate celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort. Pot participa și persoane care au 14 ani împliniți numai cu procură notarială de aprobare din partea ambilor părinți sau a tutorelui legal, și adeverință de la medic că sunt apți pentru efort fizic participare semimaraton montan/cross montan 10 km. Sunt exceptați de la aceste cerințe copiii care au 14 ani împliniți legitimați la un club sportiv - secția atletism.


Locuri  disponibile:  

- 200 de locuri cumulat pentru Semimaraton și Cros

Înscrierea:  

- Înscrierea la Semimaraton Curtea Domneasca  2021 se face completând formularul on-line din secțiunea Înscriere până la data de 07.10.2021 ora 24.00.

- Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potrivește cel mai bine pregătirii voastre sportive. Este permisă schimbarea ulterioară a participării de la o cursă la cealaltă până la data de 07.10.2021. Vă stăm la dispoziție oricând cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@maratonpiatraneamt.ro sau pe pagina noastră de Facebook: Semimaraton Curtea Domnească. Organizatorii își rezervă dreptul de a alege participanții la Semimaraton Curtea Domnească.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:  

- Organizatorii Semimaraton Curtea Domnească îşi rezervă dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a anula cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi.

Oprirea / retragerea din cursa:  

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start;
- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.
Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizări/descalificare:  

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, fiind strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;
- Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță: 

- Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi partial restricționată în zona urbană, iar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

- Orice accident în care sunt implicați participanții de la Semimaraton Curtea Domnească, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

- Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/sosire o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

- Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contribuția dumneavoastră de participare presupune urmatoarele beneficii:

Kitul de concurs:  număr personalizat, alte materiale.
Cronometrare individuală la secunda, videofinish individual;
- minim 3  puncte de susținere  pe traseul de semimaraton și un punct de susținere pentru traseul de cros, unde se vor putea consuma: apă, băutură energizantă, fructe etc.;
Revitalizare  în zona de Start/Sosire, acces Pasta Party;
Clasament online;
Medalie de finisher  pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat;
- Premii  în trofee pentru ocupantii podiumului la fiecare categorie si Open, masculin si feminin;
Sistem de sonorizare  și  prezentator eveniment  ;
 -Alte beneficii  care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

  Pentru ambele probe:  

- Masculin și Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, peste 50 ani inclusiv
- Open General Masculin și Feminin

Va fi luată în considerare vârsta împlinită până la data concursului.

- Încălțăminte cu profil sportiv (pantof alergare șosea/ alergare montană, obligatoriu)
- Număr de concurs care se poartă vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
- Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);
- Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);
- Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat).
În caz de vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu, urmând a anunța la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările.

- Pentru a ridica kitul Semimaraton Curtea Domneasca trebuie să prezentați un act de identitate și să completați Declarația de participare pe propria raspundere care vă va fi înmânată în secretariatul concursului.
- Prin înscrierea la Semimaraton Curtea Domneasca participanții confirmă automat și implicit că au luat la cunoștință și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul official www.maratonpiatraneamt.ro, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum și faptul că sunt de acord să nu aibă solicitări care să contravină sau să intre în contradicție cu dispozițiile prezentului Regulament sau a celorlalte informații prezentate pe site.
- Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul www.maratonpiatraneamt.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor Semimaraton Curtea Domnească, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

- În situația anulării competiției ca urmare a restricțiilor impuse de autorități în funcție de evoluția pandemiei de SARS-COV-2, contribuția de participare se va reporta pentru următoarea ediție, iar kitul va conține produse personalizate pentru ediția 2021.

- Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru la  contact@maratonpiatraneamt.ro, resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

- Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, obligatoriu la aceeași probă, trimițând un e-mail de solicitare la contact@maratonpiatraneamt.ro până pe data de 07 OCTOMBRIE 2021. Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul este a dumneavoastra.

După 07 OCTOMBRIE 2021 niciun fel de modificare nu va mai fi acceptată din motive organizatorice.

Despre organizarea evenimentului:  

- Validarea participanților se va face în data de 16 octombrie 2021 între orele 17:00-21:30 și/sau pe 17 octombrie 2021 între orele 07:00 - 08:30;
- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 200 de locuri disponibile;

-  După 07.10.2021 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs. Cei care s-au înscris dar nu au efectuat plata taxei pana la data de 07.10.2021 vor fi eliminați din lista concurenților;
- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele să fie folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a imaginii orașului Piatra Neamț și a județului Neamț.
- Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;
- Noutățile despre cursă le vom posta pe maratonpiatraneamt.ro si pe pagina noastră de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Semimaraton Curtea Domneasca.

  Despre competiția sportivă:  


- Ședința tehnică va avea loc în data de 16 octombrie 2021 la ora 20:00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Semimaraton Curtea Domneasca;
- Startul ambelor probe va avea loc în data de 17 octombrie 2021 la ora 10:00.